Novi Sad
21.05.2013.
11:09 > 11:42
Smanjivanje odštetnog iznosa u sporu između Novog Sada i ATP "Vojvodina" poslužiće kao osnovni argument grada u preostala dva spora koja se vode između vlasnika ove firme Ilije Devića i vojvođanske prestonice.
  • @Pozitivni Komentator - ne ra

    23.05.2013 05:18
    Kako bi razumeo
    Nalupetaste se postovani gospodine-djo kao Maxim po diviziji.
    Ako zanemarimo sta je ko namestio ili nije, bice da ste Vi kratkovidi. Devic je dosao u Vas grad iz tri ili cetiri... i uvatio se u kolo sa Majom.
    A maja je stigla iz? Koga sad Vi zalite? Ovaj Vas grad placa i ove iz tri i ove koji su tu pored Vas igrali se po prasini.
    I onda dodajete: "pobeda, uspeh. glasao sam za spo na listi lige i svaka cast djukicu i ostalima."
    To bi trebao biti promotivni slogan takvima kao sro ste VI? Bravo Djukicu, sacekaces valjda i kuhinju pa da vidimo kome to ovi novosadkani klicu. I mnogo toga drugog sto se moze lako utvrditi kad budu hteli da obrade Maju i takve kakva je ova interesna grupa koju Vi navodite.
    Ako ste zaista novosadjanin, a bice da niste (jer da jeste onda bi pokrenuli klikere), onda bi se stideli tih iz SPO-a koji resavaju Vasu i nase sudbine.
    I zato budite dobri pa nas postedite gluposti, a glasajte za koga god hocete, jer Vas stranacke razlike zaslepljuju da ne vidite dalje od nosa.
  • rodjennamrgodjen

    22.05.2013 14:52
    raskusuravanje
    A da poskidaju one ćirilice sa autobusa

    pa da Devića isplate u - ćirilici ?
  • rodjennamrgodjen

    22.05.2013 14:49
    novosadska valuta
    ja predlažem da im aktuelna gradska vlast plati u onom dobrima koje je sama stvorila.

    na primer, u Trkuljinim CD-ima
  • ninaNS

    22.05.2013 09:35
    Odavno je i Pavlicic mogao da resi ovaj problem koji je bio zakljucan,al s obziromda nije radio nista pa ni ovo ona je ovaj probelm stajao netaknut
  • karlo

    22.05.2013 07:56
    Sta ce reci Devic?
    Ali ono sto Vas u gradu treba da najvise brine, sta ce reci Strazbur? a tamo nema ping ponga, tamo samo argumenti..Bojim se, da smo uvuceni jos u veci problem..
  • ATP VOJVODINA

    22.05.2013 07:48
    Dobri i loši monopol
    Presuda Vrhovonog kasacionog suda utvrđuje da je Ugovorom između Grada Novog Sada i ATP VOJVODINA dat monopol ATP VOJVODINA.Šta je sa monopolom JGSP? Da li to znači da je monopol poželjan kada je u pitanju javno preduzeće?
  • Podbarac

    22.05.2013 00:31
    Još malo pa će novi izbori...
    Krali i nakrali su se svi, tu nema zbora. Ne zna se koje više: oni pre ili ovi sad, ovi pre onih ili oni pre svih. Sad kad je radikalsko-naprednjačka priča ispunjena do kraja uz povratak socijalista, narod će valjda već jednom da shvati da postoje i druge opcije u Novom Sadu (a ne mislim na LSV ili LDP).
    Mislim na ljude poput Dr Miše Ilića, koje smo u utakmici crveno-žuto-crno-plavih olako odbacili. Jer samo novosađanin će se stvarno boriti za vrednosti Novog Sada - onaj za koga znamo da je dobar sugrađanin, a ne iz ponude "sa partijske liste".
    Nadam se, dragi sugrađani, da ćete razmišljti o tome na sledećim izborima. Sve te partije sa tim huškačko-navijačkim mentalitetom iz '90-tih treba poslati tamo gde i treba istorijski da budu - šta na đubrište, šta na robiju...

  • Miki

    21.05.2013 23:02
    Tipično napredikalski
    Napredikali kad rešavaju probleme - to preraste u smehotresnu olimpijadu. Pojma nemaju. Kad se u mleku pojavi aflatoksin - oni podignu dozvoljeni nivo. Kad upropaste Grad zbog ugovora s nesrećnim Devićem - oni prvo podignu cifru, pa onda 3 miliona evra nikom ne izgleda puno. Pošto nema insulina u apotekama, očekujem da će to da reše tako što će povećati dozvoljeni nivo šećera u krvi. Koja banda neznalica!
  • 21.05.2013 22:25
    Namestaljke
    Bilo bi dobro da se nasi strucnjaci, politicari dozovu pameti i shvate da nema nista od EU sa ovakvim sudovima i namestaljkama. Sve ide na reviziju u Strazbur a to je zadnja rec i uglavnom suprotna onome sto su nasi sudovi ustanovili.
  • P22

    21.05.2013 22:21
    Kako
    Kako da Vucevic uperi prstom u odgovorne kad je najodgovornijeg primio u vrh stranke ( Maja Gojkovic). A zasto je Maja primljena u SNS cik pogodite. Da su je napadali mogla je svasta da isprica a ovako naprednjaci su kupili mir i dobili Majine glasace.
    To se zove VISI CILJEVI

    Inace nije tesko u Srbiji namestiti presudu ali je tesko istu odbraniti u STRAZBURU. Da nepricamo o negodovanju na presude iz Haga.
  • pozitivni komentator

    21.05.2013 21:12
    ne razumem
    pa kako je to grad namesestio odluku najvišeg suda kad nisu mogli ovog suda ispod njega. čitajte malo bolje novosadjani ne verujte devićevim blogerima. došao je u moj grad iz tri... kao neki biznismen i uvatio se u kolo sa majom i sad njega da žalim. ne razumem komentare koji su negativni. naravno da je mnogo i tri dinara iz kase a kamoli tri miliona ali to je kraj gospodo. pobeda, uspeh. glasao sam za spo na listi lige i svaka cast djukicu i ostalima. ovo je uspeh dragi moji novosadjani, pravi uspeh ali nas stranacke razlike zaslepljuju da ne vidimo.jos jednom svaka čast
  • MaxNs

    21.05.2013 20:26
    problem
    Grad Novi Sad nikad nije imao problem sa ATP Vojvodinom, već je imao nakaradnu i nestručnu vlast SRS-a/SNS-a, bez njih Dević ni maketu autobuske stanice ne bi imao, a ne spor sa gradom!
  • Limanac

    21.05.2013 20:02
    Ne kazem da je vucevic idelno resenje ali je barem covek resio i uspeo da se uhvati u kostac sa ovi nasledjenim problemom i to je veliki plus kod biraca.
  • Graor

    21.05.2013 19:35
    Pooozdravite Maju vasu!
  • Spectator

    21.05.2013 19:19
    Obmana
    Malopre pročitah izjavu Jelka Kacina povodom ove presude Vrhovnog kasacionog suda. Iako oprezan u izjašnjavanju da mu se ne bi prebacilo da podržava neku od strana u sporu, iz izjave jasno provejava sumnja da je presuda doneta pod političkim pritiskom i da je još daleko od toga da je slučaj okončan. Po njemu slede Ustavni sud i sud u Strazburu na koji će Dević sigurno ići. Pored toga upozorava na tačke 23 i 24 iz uslova za dobijanje datuma za pregovore koje se odnose vladavinu prava, a iz izjave se da zaključiti da u ovom slučaju baš i nije poštovano pravo. Bumo videli.
  • optimista

    21.05.2013 18:57
    spin
    umesto nas clan je napravio ogroman minus gradskom budzetu oni preokrenu da su resili i umesto bas ogromnog minusa imacemo manji minus, pa su uspesni :)
  • Sunđer Bob

    21.05.2013 16:03
    za Lignjoslava
    Biće problema, biće!
  • anonimus

    21.05.2013 15:08
    !
    Samo ne-pametnom čoveku bi palo na pamet da gradi autobusku stanicu u industrijskoj zoni pored postojeće na idealnoj lokaciji.Samo ne-pametna vlast bi potpisala takav ugovor.Samo ne-pametna stranka bi prihvatila u svoje redove osobu koja je takav ugovor potpisala u ime grada.Dević treba da snosi gubitak zbog lošeg poslovnog poteza.Niko ga nije tukao po ušima da pravi gluposti.
  • djurdjina

    21.05.2013 15:02
    futoski put
    Kada ce gradonacelnik pomoci Novitetu ,jer je on to obecao uzgred radnici su danas na sastanku doneli odluku da blokirsju futoski put pa neka nas policija ako treba i uhapsi kad nece DRAGANA DJURICA koji radi mimo svih zakona.
  • Takimaki

    21.05.2013 14:46
    Evvvvvo reseeeeenja
    Da Maja potpisala a Pavlicic ili Rodni nije nista ucinio da se sve to raspetlja. Ajde bre zutaci priznajte pola i svoje krivice. U svakom zitu ima kukolja.
  • NS021

    21.05.2013 14:00
    Ne verujem!!!!!!!
    Ne verujem kako su ovde zlonamerni komentari iako je ne gradonačelnik nego cela gradska uprava( a pogotovu ceo stručni tim imenovan od starne grada) uradila pravi posao i zaštitila grad od želje pojedinca da bude monopolista! Nisam glasao za ovu opciju ali ovako nešto uraditi za grad ipak treba skinuti kapu i reći svaka čast a ne pljuvati po ovoj odluci! Od početka govorim i dajem primer "ja sam otvorio pekaru u gradu a sad svi ostali pekari neka zatvore pekare da samo moja radi" e tako je dević hteo da otvori stanicu! svaka čast stručnom timu i gradu!!!!
  • ns

    21.05.2013 13:54
    ju-hu nismo izgubili pet puta više nego samo 3 miliončića deviznih šta je to za nas švajcarce, taman za još pokoju proslavu kao skoro u Norcevu za gradske očeve i trećesrbijske voždove od par miliona dinara!
  • ZoranNS

    21.05.2013 13:48
    Ne bi pošteni i prepošteni Vučević
    Ne bi Vučević tako da je neko iz DSa potpisao taj ugovor, i molim Vučevića kada već štiti Novi Sad, da štiti malo i novosađane, recimo da u Novom Sadu ne budu najskuplje usluge javnih preduzća u odnosu na sve veće gradove Srbije, voda struja, smeće i grejanje, i da konačno pokosi travu u gradu, ako već nije u stanju da grad napravi lepim kao što je to bio pod Pavličićem, mislim na cveće, koje je krasilo ceo grad, umesto korova sada.
  • daca

    21.05.2013 13:48
    odgovornost
    Oproban recept u Srbiji, nema individulane odgovornosti, a kako bi i bilo kada je u pitanju javna, državna ili ČUVENA društvena svojina. Uostalom, šta je 4 miliona evra za Grad Novi Sad, sića.....
  • 21.05.2013 13:43
    grad korova i djubreta

    Herr Bürgermeister daje pravi "PRIMER" buducim investicijama u privredu Novog Sada:

    nova stanica je vec uveliko STARA...

    stara takozvana "stanica" je bila i ostje RUGLO!

    SVI, ovi-oni-moji-tvoji-nasi-vasi POLITICARI, ne mare za Medjumesnu Autobusku Stanicu...oni se vozikaju "sluzbenim" kolima.

    Herr Bürgermeister, kada ce takozvani Gradonacelnici, poceti da snose odgovornost za BRLJOTINE i milionske STETE, nanete svim gradjanima Novog Sada?

    dosadasnji takozvani "gradonacelnici" su obozavali:
    -rupe u zakonu
    -pretrcavanje iz stranke u stranku
    -prekrstavanjem "stare" u neku SNS - ne pravi od pravnika bolje karaktere!

    -NOVOSADJANIMA SE NE PISE DOBRO, jer pravnik pravniku oci ne vadi!

    wowi
  • mira

    21.05.2013 13:35
    sramota
    Sramota za Grad Novi Sad. Skroz sam na strani ATP i Ilije Devića. Nova stanica treba da radi, dole pravosudje...
  • Marko

    21.05.2013 13:35
    :)
    REZIME: Građani Novog Sada će da plate odštetu i neće biti upiranja prstom u odgovorne. SNS savladala i sudstvo Republike Srbije.
  • dobro smo prosli

    21.05.2013 13:25
    Prvo se javnost prestrasi sa sumom od 13 miliona eura a onda sledi olaksanje i informacija da mora da se plati "samo" cetiri, uh dobro je. Sav posao su poceli i zavrsili isti ljudi ali je najbitnije da su promenili ime stranke u kojoj su bili i ostali. Cinjenica da uopste nije trebalo potpisivati takav ugovor i placati bilo sta ce brzo pasti u zaborav bas kao i odgovornost za ucinjeno. Imam osecaj da svi akteri ove price umiru od smeha dok je narodu lakse sto ce morati manje da plati. Svi veseli!
  • Nensi

    21.05.2013 13:24
    Konacno je na celu Novog Sada covek koji se suocio sa ovim problemom i koji ima znanje da isti resi.
  • jaaa

    21.05.2013 13:23
    yoo
    Da se razumemo meni je drago sto grad nece bankrotirati ali ovo je PRESMESNO!!!
    Jos jedan dokaz koliko ovaj sud nije nezavisan.
    A bas me zanima ko ce sad podeliti tih 4mil e.

    To je ono kao .. e mali planirao sam da ti izbije 16 zuba ali izbicu ti samo 4 .. a ti srecan ko mali majmun??? xaxaxaxaxa

    Nego gradonacelnice .. zasto cistoca vise ne nosi PVC otpad nego su svi kavezi rastureni a cigani rade posao ljudi iz cistoce kojih samih ima vise nego cigana??
  • Gagi

    21.05.2013 13:22
    Lopovi na vlasti
    Postoji jos mnogo neresenih slucajeva u kojima su gradjani osteceni od grada i traze svoja prava na sudovima. Novi Sad duguje mnogo novca ostecenima po raznim osnovama, a nekog tamo u gradskoj upravi i pravobranilastvu bas briga. Dobijaju velike plate a ne rade svoj posao. Razna pravna objasnjenja na sudske odluke su im bez objasnjenja i bilo kog razloga, samo da bi prolongirali isplate gradjanima, a na to se gomilaju kamate i sudski troskovi koje ce platiti svi gradjani Novog Sada. Oni ce do sledecih izbora sedeti u svojim foteljama, a posle izbora ce izabrati stranu sa koje vetar duva. Bas ih briga sto grad duguje velike novce i sto nemaju nikakve osnove za dobijanje sporova osim da donesu politicku presudu kao sto je ova, koja ce verovatno biti oborena u Strazburgu, a onda ce sve ponovo doci na naplatu gradjanima Novog Sada.
  • KiMi

    21.05.2013 13:09
    Grad vise nema problem sa Devicem,platili smo mu 3 miliona za odstetu,koliko je odprilike kostalo da se stanica napravi!!!Mogao bih i ja da napravim jednu autobusku stanicu,to se bas lepo isplati!!!
  • Kiza

    21.05.2013 12:44
    Evo rešenja
    Ovo je rešeno kao i afera sa mlekom. Tamo su na brzinu povećali dozvoljenu granicu aflatoksina u mleku i rešen problem, svi zdravi, svi srećni. Ovde su malo pritisnuli ove iz pravosuđa (bar je to kod nas lako) i dok dlanom o dlan eto ti petostruko manja cifra. Nema šta ova nova vlast radi sve brzo i na brzinu pa će verovatno i posledice biti takve. Jedino je pitanje kakve su im veze u Strazburu, teško da i tamo ima neki Vrhovni kasacioni sud sa srpskim sudijama. Ali to je već njihova briga. Samo neka oni ovo predstave kao vrhunski rezultat i neka i dalje štite svoje članove Maju i Igora. Ipak su oni najvažniji.
  • zardos

    21.05.2013 12:39
    nesto je trulo
    Opasna sprega aktuelne vlasti i sudstva, a i drugih izvrsnih organa u drzavi. kuda to sve vodi, na dobro sigurno ne!
  • 21.05.2013 12:27
    Ali ima sa punim gradom lopova...
  • 21.05.2013 11:57
    A sada finansirati (sa preostali i ustedenim novcem) dupli album frulanja Trkulje i grada buducnosti Zveropolisa. Neka svaki gradanin dobije kopiju i neka se divi uzornoj politici doticnih ljudi. Muzika ce nam spasiti zivot. Hleb i rad su ionako precenjeni. A tesko je i raditi, sto da se znojimo po ovoj vrucini. Hleba ima i u kontejnerima.
  • legend

    21.05.2013 11:57
    traava
    da , trava bi mogla da se pokosi. cak i u okolini sajma nije pokosena. zbilja sramota. pa grickalicama bi je pokosili. ili su iznenadjeni da u maju trava raste?!!
  • Srdjan

    21.05.2013 11:53
    Pravi gradonacelnik
    Bravo za gradonacelnika tako se to radi ...
  • Sofer

    21.05.2013 11:47
    gradskog busa
    Mene zanima da li ce u buducnosti grad imati jednu ili dve stanice? Ako bude jedna, koja ce to biti! Deviceva ili nasa Gradska! Ovo je jako bitno pitanje, na koje jos niko nije dao odgovor! Vreme ce pokazati.
  • 21.05.2013 11:42
    Gradjani oprez
    Bože,kakva država?
    Pa zar gradonacelnik i ostali politicari stvarno misle da smo mi gradjani maloumni.Postavis svog coveka u sud,doneses sebi potrebnu odluku i ja sam "heroj grada"(BOG)!Slucaj je resen,ja nezam sto se svi natezu sedam godina,na sedamstotina sudskih stranica,kad covek to resi dlanom o dlan i idem dalje.
    Samo ne nasedjte gradjani ,bojim se da je ovaj slucaj jako kompleksan(a to licno i znam),i bojim se da nas ovakva politika i ovakvi ljudi u stazburskom sudu ne kostaju mnogo,mnogo vise od prvobitne cifre.
  • Aleksandar

    21.05.2013 11:32
    Gospodine Vučeviću, da rezimiramo.
    Grad je izgubio 4 miliona evra jer je Maja Gojković potpisala ugovor štetan po grad.
    Govorimo o Maji Gojković koja je sad član(ica) SNS-a i govorimo o 4 miliona evra koja su mogla biti upotrebljena recimo za obdaništa.

    Izvinite gradonačelniče ali ja tu ne vidim pobedu i razlog za slavlje.
  • Orwell Djordje

    21.05.2013 11:32
    By the way
    Finaly, Gradonacelnik se bukvalno bavi svojim poslom, posto je on advokat, ostalo nije bitno, ili pre ce biti da ne zna drugo. Neka malo izadje iz ofisa u setnju da vidi kakvog je smetlista predstavnik, kao i kako ljudi ispadaju kroz vrata javnih preduzeca zato sto su prenatrpana ko konzerve sardina. O nastavljanju totalno iste politike i ponasanja DS da ne pricam. Pitam se, da li je dobio CD Trkulje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna